Bopla, Bolink, Bocube Alu S och kundanpassade lösningar

Bopla Enclosures

Bopla from Etm4u

Bopla elektronikskåp och kapslingar
- från idé till produktion!


Bopla anpassar skåp och kapslingar efter dina individuella specifikationer!

Under många år har tillverkning av specialdesignade kapslingar och komponenter med olika material och bearbetningsmetoder varit en del av Boplas utbud av tjänster och produkter. Dessutom, på begäran producerar Bopla prototyper för felanalys och mycket små serier för fälttester. Valet av produktionsprocess beror till stor del på typen och användningen av ditt elektronikskåp eller kapsling men också på batchstorleken. Bopla kan producera prototyper snabbt och till låg kostnad, men att tillverka ett speciellt injektions- eller gjutverktyg är bara prisvärt för stora kvantiteter.

Bopla_Bilde_Generell

Bopla - en riktig produktionsprocess

När du väljer rätt tillverkningsprocess spelar typ och användning av skåpen samt serierna viktiga roller. Plastformsprutningssystemet ger stor designfrihet. Användningen av olika ytskikt kan skapa iögonfallande design som tex en polerad logotyp. Pressgjutna skåp är idealiska för användning i tuffa miljöer - materialets robusthet gör att de sticker ut, och materialet i sig skapar också ett speciellt förstklassigt intryck för användaren.

Profilkapslingar används när god värmeavledning och längdvariation krävs. Individuella skåpstorlekar kan göras enkelt genom att kapa profilerna till önskad längd. Det finns även lösningar när det behövs mindre mängder. Enskilda skåp kan tillverkas med hjälp av stans- och bockningsteknik - snabbt, effektivt och ofta utan investeringskostnader. Ett brett utbud av material finns tillgängligt, från aluminium till rostfritt stål. Dessutom är nästan alla typer av ytskikt möjliga.

Bocube Alu S – skruvar, inte gångjärn

De nya Bocube Alu S-modellerna utan gångjärn rekommenderas särskilt för snäva installationssituationer som inte erbjuder tillräckligt med utrymme för locket att svänga öppna applikationsområden där kapslingen utsätts för extremt höga vibrationsbelastningar

Bocube Alu S övertygar med följande egenskaper:

Fyra täckskruvar ersätter gångjärnet, vilket gör den nya kapslingsserien förutbestämd för särskilt mekaniskt krävande applikationer. Självklart uppfyller Bocube Alu S även de vanliga skyddsklasserna IP66 / 68 (1,2m; 2h) / 69 som finns i standardserien. En valfri silikontätning är lämplig för användning även under extrema temperaturförhållanden. Utöver varianterna i standardfärgerna ljusgrå och grafitgrå kan specialfärger även tillhandahållas på begäran

Bopla Alu S from Etm4u

Stängningsalternativen för Bocube Alu i korthet:

thumbnail_image006

Bocube Alu S applikationer

thumbnail_image003

Också från BOPLA: Bocube & Bocube Alu - den nya generationen industrikapslingar

Specialdesignade kapslingar – exempel på applikationer

Här är ett litet urval av kunders projekt som redan har genomförts. Oavsett om plastformsprutning, pressgjutning av aluminium eller böjd plåtteknik är bäst – tillsammans med dig bestämmer vi den optimala tillverkningsprocessen för din applikation.

csm_Individuelle_Gehaeuse_29_dceb456e19
csm_Individuelle_Gehaeuse_08_7ab6bca58d
csm_Individuelle_Gehaeuse_21_778e8df64b

Formsprutad plastkapsling för montering på DIN-skena

Bockad- plåtkapsling med särskilt snygg lackering

Bockad- plåtkapsling för 19" rack inom audiosektorn

csm_Individuelle_Gehaeuse_13_33e7b636fa
csm_Individuelle_Gehaeuse_16_911884ea83
csm_Individuelle_Gehaeuse_28_8b05e60cda

Specialdesignad formgjuten aluminiumkapsling

Tvådelad böjd plåtkapsling för medicinteknik

Tvåfärgad modulär plastkapsling med formsprutat hölje för fixering på en DIN- skena